Čitalački klub

Čitalački klub Čitanja i odgovori osnovala sam u aprilu 2018. godine kako bih sebi i drugim pasioniranim čitaocima stvorila priliku za uživanje u čitalačkim aktivnostima kroz razmenu utisaka i gledišta o odabranim knjigama. Klub je pokrenut uz svesrdnu podršku Biblioteke “Sveti Sava” u Zemunu, u čijim se prostorijama susreti održavaju.

Razgovori se odvijaju u prijateljskom i ležernom ambijentu, bez krute forme i strogog školskog pristupa. Klub je otvoren za sve zainteresovane čitateljke i čitaoce koji žele da uživaju u prijatnom i kvalitetnom razgovoru o knjigama, bez obzira na godine, obrazovanje, zanimanje i druga opredeljenja. Svi su dobrodošli da slobodno iskažu stavove i utiske, čak i kada se razlikuju od stavova većine. Različite perspektive i gledišta doprinose kvalitetu i bogatstvu razgovora, jer svako čitalačko iskustvo dodatno se obogaćuje razmenom sa drugima. Klub neguje duh tolerancije, kritičkog mišljenja, poštovanja razlika u stavovima, kao i slobodu kreativnog tumačenja.

Knjige o kojima se razgovara biram prilikom svakog susreta za naredni mesec na osnovu predloga sagovornika i sagovornica. Na stranici Čitali smo… možete pogledati spisak svih knjiga o kojima smo do sada diskutovali i na osnovu toga steći opšte utiske o klubu.

O čitalačkom klubu govorila sam detaljnije u intervjuima za Plezir magazin, kao i za portal iSerbia.

Ukoliko ste raspoloženi da nam se pridružite, o narednom okupljanju se možete informisati na stranici Sledeće okupljanje.