Sledeće okupljanje

Na sledećem sastanku čitalačkog kluba spremamo posebnu čitalačku poslasticu koja će nam pomoći da se oporavimo od Nabokovljeve Lolite i osvežimo uz teme magije, tajanstvenih veza i istorije: čitaćemo češki bestseler Boginje sa Žitkove Katerine Tučkove.

Boginje o kojima govori ovaj roman zapravo su žene izvanrednih sposobnosti koje su živele na obroncima Belih Karpata. Umele su da leče, pomažu, nose se sa nedaćama i predviđaju budućnost, a svoje veštine prenosile su s kolena na koleno.

Glavna junakinja romana Dora Idesava poslednja je članica porodice boginja koja sama nije naučila ovu drevnu umetnost, ali kao naučnica odlučuje da im se posveti i istraži njihovu sudbinu. Posebno će je iznenaditi kada otkrije dosije u arhivu službe državne bezbednosti koji njenu tetku Surmenu označava kao državnog neprijatelja.

O ovom uzbudljivom romanu o ženskim vezama, tradiciji i sudbinama planirali smo da razgovaramo u četvrtak 22. jula u 18h. i da se ponovo družimo u letnjem ambijentu – na zemunskom keju na mestu iza zamka koje sad već možemo nazvati našim. 🙂 Međutim, kako je većina naših stalnih učesnika i učesnica ovog puta sprečena da dođe zbog godišnjih odmora, putovanja i raznih drugih opravdanih razloga, odlučili smo da sastanak ipak pomerimo za septembar. O tačnom terminu i mestu sastanka obavestićemo vas naknadno.

Vidimo se!